La Festa-Petita Història
Tot va començar degut a que,dels actes que es feren per la vinguda de la Mare de Déu de Fàtima (1951) en sobraren un diners dels quals,una part van servir per comprar la imatge de la mare de Déu de Montserrat que tenim col.locada a la Placeta,i a la resta no sabia quin destí donar-li.
Vet aquí que,el cosidor de la Maria Quer s`anà engrescant la cosa i amb l' ajut d' altres persones i amb la participació de gairebé tot el jovent del Barri,comença a celebrar-se una Festa (1960) en honor de la Mare de Déu de Montserrat,fitxant-se la data de la mateixa pel dia primer de maig,ja que així sempre s' escauria en dia festiu.
Cal dir que aquesta Festa sempre ha comptat amb el suport,tant material com moral,de tot el veïnat i és això el que l' ha feta viure.
El programa dels primers anys es basava en una Missa,que s' havia de dir a Roda,perquè el mossèn hauria hagut de fer molts tràmits per dir-la al barri,el Sant Rosari a la tarda i sardanes,que si bé primer fou una única audició,en el temps de major eufòria sardanista se n' arribaren a fer tres audicions en una tarda i amb un ple de gom a gom a la Placeta.
Com a actes esportius,un any hi havia partit de solters contra casats,un altre jugava el nostre equip,quan encara duia el nom d' Atlètic Cases Noves,contra un equip foraster.també es feu coincidir una arribada de cursa de bicicletes al Barri.
Els jocs per a la mainada també omplien una part d' aquesta Festa i ja no solsament es feien les clàssiques carreres de sacs i trencar les olles sinó que vingueren renombrats artistes amb el seu espectacle per a infants.
Tot això,és clar,amb tots els oportuns persimos de l' Ajuntament,la Guàrdia Civil i quan cali del Govern Civil.Els programes eres impressos en castellà i l'única bandera que sortia al carrer era l' espanyola.
El cartell de l' esquerra es un dels primers que en van editar.(cliqueu sobre l' imatge per fer-la més grossa)


Menú

 
© Joan Fradera i Nogué -2002   Comissió de festes de les Cases Noves (Roda de Ter i les Masies de Roda (Barcelona)